Substanțe care crează alergii sau intoleranțe

  • Grâul spelt şi grâul Khorasan), secara, orz, ovăz sau hibrizi ar acestora și produse derivate.

  • Crustacee și produse derivate

  • Ouă şi produse derivate

  • Peşte şi produse derivate

  • Arahide şi produse derivate

  • Soia şi produse derivate

  • Lapte şi produse derivate (inclusiv lactoza)

  • Fructe cu coaja lemnoasă: migdale, alune de pădure, nuci, nucxi caju, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia şi nuci de Queensland precum și produse derivate exceptând fructele cu coajă utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.

  • Telina şi produse derivate

  • Muştar şi produse derivate

  • Semințe de susan şi produse derivate

  • Dioxidul de sulf şi sulfiti: in concentrații mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/L in SO 2 total

  • Lupin şi produse derivate

  • Moluşte şi produse derivate