Substanțe care crează alergii sau intoleranțe
Grâul spelt şi grâul Khorasan), secara, orz, ovăz sau hibrizi ar acestora și produse derivate.
Crustacee și produse derivate
Ouă şi produse derivate
Peşte şi produse derivate
Arahide şi produse derivate
Soia şi produse derivate
Lapte şi produse derivate (inclusiv lactoza)
Fructe cu coaja lemnoasă: migdale, alune de pădure, nuci, nucxi caju, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia şi nuci de Queensland precum și produse derivate exceptând fructele cu coajă utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.
Telina şi produse derivate
Muştar şi produse derivate
Semințe de susan şi produse derivate
Dioxidul de sulf şi sulfiti: in concentrații mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/L in SO 2 total
Lupin şi produse derivate
Moluşte şi produse derivate